Školní rok 2024/2025 - informace

5.června 2024  |   PaedDr. Miroslava Křupalová  |  

Školní rok 2024/2025 bude pro rodiče, zákonné zástupce, děti a žáky mateřské školy základní školy slavnostně zahájen v pondělí 2. září 2024.

Další informace níže.


2. září 2024 je škola plně otevřená rodičům - přicházejí a odcházejí spolu se svým dítětem. Zaměstnanci školy jsou u vchodu a rodiče volně "pouští".

Upozorňujeme, že od 3. září 2024 je z důvodu zajištění bezpečnosti dětí vstup rodičů do budovy školy omezen. Vstupují po ohlášení, zapsání vstupem - zelené dveře - na domluvené schůzky - s učitelkou, vedením školy apod. Od 3. září je vstup do budovy pro žáky - od 6.30 - kdo jde do ranní družiny, od 7.30 - příchod do školy. 

Základní škola  je 2. září otevřená od 7.00, vstup je bílými dveřmi - šatna - a do školy. Prosíme - přezůvky dětí s sebou (přezůvky takové, aby si je Vaše dítě samo obulo a nepotřebovalo pomoc dospělého - pokud neumí zavazovat, nedávejte na přezutí boty na zavazování na mašličku. Pantofle doporučené z důvodu bezpečnosti nejsou.).  U dveří čekají zaměstnanci školy a jsou nápomocní s orientací ve škole.

Od 7.00 je v provozu kancelář vedoucí školní jídelny paní dany Křečkové (přízemí školy), kde si můžete vyřídit vše potřebné k zahájení školního stravování - formuláře, podpisy a pokud nemáte - heslo do aplikace Strava.cz. 

Od 7.00 je v provozu minikancelář vedoucí školní družiny paní Jarmily Badinové- přízemí na chodbě za šatnami - kde si vyřídíte, předáte všechny formuláře, informace potřebné k zahájení docházky do školní družiny (připravte se na stanovení pevných časů vyzvedávání svého dítěte), seznámení s využíváním aplikace Bakaláři pro provoz školní družiny. Zejména u žáků prvních ročníků proberete proces zvykání na chod školy, družiny a dohodnete se, pokud to bude potřebné  a možné na postupném zvykání. Ranní družina je od 6.30 do 7.30. Odpolední po vyučování do 16.00. 

Od 7.00 je zajištěný provoz tříd - třídní učitelka Vám podá potřebné informace  a požádá Vás o řadu podpisů na různé dokumenty. žáci, kteří přijdou do školy sami, donesou tyto dokumenty rodičům domů a prosíme obratem vrátit podepsané. Noví žáci - jejich rodiče - obdrží hesla se vstupem do systému Bakaláři, kde získají základní přehled o životě svého dítěte ve škole - plán akcí školy (průběžně aktualizovaný), rozvrh hodin včetně případného zastupování, částečný vhled do třídní knihy (co se ve škole učilo), zadání domácí přípravy (domácí příprava je nepovinná, ale doporučená), klasifikace, základní dokumenty školy - Školní řád aj. a možnost zasílání zpráv - učitelům, vedení školy. Tyto zprávy jsou chráněné, kromě adresáta je nikdo nemá přístupné. Důležitou funkcí je omlouvání žáků přes Bakaláře - to je povinnost rodičů - své dítě řádně a včas omluvit. Tento způsob je povinný - rovnou se "přepisuje" do třídní knihy a nevznikají neomluvené hodiny. 

U třídní učitelky můžete vyplnit, podat žádost určenou ředitelce školy - na uvolnění z tělesné výchovy (musíte doložit potvrzení lékaře), na krácení vyučování o první nebo poslední vyučovací hodinu z vážného důvodu, o individuální vzdělávací plán (musíte mít doporučení speciálně pedagogického centra).

Třídní učitelku upozorněte na vážné zdravotní problémy Vašeho dítěte - zejména epilepsie, alergie, astma, cukrovka. Domluvte se na řešení problematických situací včetně případného podávání léků ve škole. 

Třídní paní učitelka Vás seznámí s plánem prvního školního týdne - ve škole tento týden "neučíme", ale adaptujeme se na školní režim, na spolužáky. Je připravený zajímavý program - vše zajišťují třídní učitelky. U nových žáků - zejména 1. ročníky a žáci s náročnějším chováním -  se individuálně domlouvá takový adaptační program, aby výsledkem byl spokojený a spolupracující žák. Pokud je to možné, buďte, prosíme, nápomocní. Třídní paní učitelka předá i seznam pomůcek, potřeb, vybavení, které je do školy potřeba. Buďte v klidu - není třeba brát obchody útokem. Ale peníze budou potřeba. Pomůcky, potřeby - požadavky mohou být doplňovány - až se začne učit (platí zejména pro II. stupeň, kde se střídají učitelé). 

Ze školy si ponesete hned první den učebnice - tašku s sebou. 

V 8.00 je společné zahájení školního roku ve třídách a v 8.45 se koná shromáždění rodičů ve Dvoraně školy (1.patro) a zahájení školního roku s paní ředitelkou Ing. Martou Špalkovou, která rodiče seznámí s hlavními úkoly školního roku, novinkami a plánovanými investičními akcemi.  Ukončení prvního školního dne v základní škole je plánováno na 9.30 hodin. 

Školní družina 2. září není v provozu z organizačních důvodů (podle Vašich požadavků na odchody z družiny bude nastaven funkční provoz), začíná poskytovat služby 3. září v 6.30. 

Přestupující a současní žáci školy:

Věci do školy, jak jste zvyklí. Pokud je to možné - pokračujte v sešitech, které máte - šetřete!

Dejte si do pořádku pouzdro a psací a rýsovací potřeby (starší žáci kvalitní kružítko,  trojúhelníky, pravítka), velmi doporučeno tzv. gumovací pero - napíše se, smaže se, přepíše se stejným perem např.  gumovací pero

Přesně Vám sešity sdělí vyučující v září a budou dva týdny na doplnění. 

Tělocvik, pracovní činnosti - vhodné oblečení a obutí - včetně pobytu venku, tělocvik nejlépe v plátěném sáčku k zavěšení ve skříňce.

Výtvarné činnosti - doporučen kufřík kvůli přenášení a uklízení a  v něm podložka na lavici, barvy, pastelky, voskovky. na výkresech se domluvíte s vyučující - velikosti, počet. 

Na svačinu doporučena prostírka na lavici, krabička na svačinu, znovu plnitelná lahev na pití

Přezuvky do školy, sportovní obuv do cvičení - ideální je, pokud si ji žák umí sám vyzout a obout, nevhodné jsou pantofle - hrozí smeknutí ze schodů 


Těšíme se na společnou práci a příjemné školní zážitky. 



Mateřská škola v provozu 2. září 2024 od 6.30 do 16.00. Vstup - bílé dveře a doprava. U vchodu jsou zaměstnanci školy a poradí. Zákonní zástupci "nových dětí" budou v týdnu od 26. 8. 29.8. 2024 obvolání vedoucí učitelkou mateřské školy Bc. Blankou Pekárkovou a domluvíte se na příchodu v takovou dobu, aby byl časový prostor a klid domluvit se na individuálním plánu adaptace na školku - pro nové děti velmi důležité.

I rodiče z mateřské školy musí navštívit vedoucí školní jídelny - přízemí hlavní budovy - a zařídit, podepsat vše kolem stravování a přístupu do aplikace Strava.cz. Stejně tak musí s vedoucí školní jídelny domluvit stravování, pokud si dítě z dietních důvodů nebo odmítání standardní stravy přináší jídlo vlastní- předání, uskladnění. 

Do mateřské školy první den potřebuje dítě přezůvky  adaší - viz základní informace níže. 



Těšíme se na Vás

           zaměstnanci školy

Základní informace na rok 2024_2025_MŠ_ZŠ.pdf

Pomucky a potreby pro prvnacky.pdf




Mohlo by vás zajímat

5.června 2024

Školní rok 2024/2025 - informace

Školní rok 2024/2025 bude pro rodiče, zákonné zástupce, děti a žáky mateřské školy základní školy slavnostně zahájen v pondělí 2. září 2024.

Další informace níže.


28.května 2024

Povinná publicita

Realizace projektu:

Komenskému pro radost - financováno z prostředků Operačního programu Jana Amose Komenského

inovativní vzdělávání v mateřské škole, základní škole i školní družině, další vzdělávání pedagogických pracovníků

Kalendář akcí

Dnes je 1. září 2024
a svátek má Linda a Samuel.

Stránky tříd
Nejsou založeny žádné třídy

Partneři školy

Jihomoravský kraj Obědy pro děti Rodiče vítáni

Základní informace

Název školy:Mateřská škola a základní škola Ivančice, příspěvková organizace
Adresa:Široká 484/42, Ivančice, 664 91
IČ:70840661
Ředitel školy:Ing. Marta Špalková
E-mail:spec.sk.iva@volny.cz
Web:https://www.specskiva.cz
ISDS:hj7xe96
Zřizovatel:Jihomoravský kraj
Žerotínovo náměstí 449/3
601 82  Brno
E-mail: posta@jmk.cz